Com dissenyar un jardí en funció de la seva mida

Dissenyar un jardí depenent de la mida és clau per aprofitar al màxim l'espai disponible i crear un ambient harmoniós i funcional. Aquí tens alguns consells generals que pots adaptar segons la mida específica del teu jardí:


Disseny de jardins petits


Plantar en capes, utilitzant plantes de diferents alçades per crear una sensació de profunditat i maximitzar lespai vertical. Podem optar per plantes compactes, que no creixin gaire grans i que s'adaptin bé a testos o espais reduïts. Col·locar miralls estratègicament pot fer que el jardí sembli més gran i afegir profunditat visual.


Crea àrees multifuncionals: Dissenya àrees que es puguin utilitzar per a diferents propòsits, com un racó de lectura que també pugui funcionar com a espai per sopar a l'aire lliure.


Disseny de jardins mitjans


Dividir l'espai, utilitzant elements com ara bardisses baixes, jardineres o senders per dividir el jardí en seccions més petites i crear un disseny més interessant. Aprofitem les parets integrant elements verticals o tanques per instal·lar enfiladisses, prestatges o testos penjants i així maximitzar l'espai. El disseny de jardins verticals. Afegir un element central, decoratiu com una font, una escultura o un arbre destacat, per crear un punt focal visual al jardí. Les zones d'estar són àrees per seure i relaxar-se, com una terrassa o un espai amb bancs i mobles de jardí i pèrgoles.


Disseny de jardins grans


Cal planificar en seccions, dividint el jardí en zones funcionals, com una àrea de jocs per a nens, un hort, un jardí de flors i una zona de descans, per facilitar-ne el maneig i el gaudi.


Incorporar característiques d'aigua, considerant la possibilitat d'afegir-hi una piscina, cascada o estany per afegir interès visual i atraure fauna local. Crear senders sinuosos, per donar una sensació d'exploració i bellesa, mitjançant senders corbs en lloc de línies rectes per donar la sensació d'exploració i fer que el jardí sembli més gran. Afegir arbres i arbustos grans, integrant arbres frondosos i arbustos grans per proporcionar ombra, privadesa i estructura al jardí. Independentment de la mida del teu jardí, recorda tenir en compte l'exposició al sol, el tipus de terra i les necessitats de manteniment en seleccionar plantes i elements de disseny.


I no tinguis por d'experimentar i deixar volar la teva creativitat!


Sempre podem comptar amb l'experiència dels jardiners a Barcelona, la seva professionalitat i facilitat en l'art del paisatgisme.


tornar


Com dissenyar un jardí en funció de la seva mida

Disseny . Politica de cookies . Politica de privacitat . Inici
Facebook Instagram Twitter Google Maps